ХГ "Проф. Илия Петров"
Художествена галерия в град Разград

Новина

 

На 11.05.2015 г. жури с председател проф. Ивайло Мирчев – художник гр. София и членове: 

  1. проф. Димитър Чолаков – художник от гр. Търговище

  2. Валери Чакалов - художник – гр. Варна

  3. Евелина Ханджиева – художник – гр. Добрич

  4. Георги Радулов – художник – гр. Русе

Определи 140 творби и техните автори – 98 на брой, достойни за участие в състоящата се за шести пореден път изложба Лудогорие 2015, която беше открита на 22.05.2015г. от 11ч. Нейни организатори са Министерството на културата, Съюза на българските художници, Община Разград и Художествена галерия Проф. Илия Петров.

 

Наградата за живопис получи директорът на ХГ Проф. Илия Петров”- Тодор Тодоров със своята творба Бялата луна”.Наградата за скулптура грабна Гълъбин Христов от Велико Търново със „Светилища”. Призът за графика отиде при Иван Петков от Варна и неговото „Отражение”. Мартина Караиванова от Велико Търново стъпи здраво на Земя”- та и получи наградата на Министерството на културата. Наградата на Съюза на българските художници премина по Мост за добровестници” и направи щастлив неговия автор Мартин Митев от Русе.

 

В изложбата се включиха и деца от Ново българско училище, Нейпървил,Чикаго, Сащ. Подаръци получиха и малките художници от Центъра за работа с деца.

 

Всеки от участниците и наградените получи каталог, за да му напомня за събитието дълго след това, да се наслаждава и вдъхновява.

 

Желаещите да разгледат изложбата могат да го направят всеки делничен ден от 9:00ч. - 12:00ч. и следобед от 14:00ч. – 18:00ч., като ще имат възможност да видят и обновената постоянна експозиция включваща самостоятелна зала с творбите на Максим Цанков.