ХГ "Проф. Илия Петров"
Художествена галерия в град Разград

Колоритна изложба на скулптури, пластики и постери с монументи на Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев

 

ЕКИП    7

 

 

 

23 November 2015

 

Колоритна изложба на скулптури, пластики и постери с монументи на Любомир Добрев и сина му Рафаил Георгиев ще бъде открита утре в Разград.

Любителите на изкуството ще имат възможност да се насладят на 20 нестандартни произведения, подредени в залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Роденият в Разград скулптор Любомир Добрев е излагал свои творби в София, Пловдив, Варна, Русе, Москва, Брюксел, Мюнхен, Равена, Истанбул.

Той е известен със своите мемориални произведения, сред които – паметник на загиналите във войните жители и паметна плоча барелеф на цар Борис трети в Разград, паметник на Свети Георги Победоносец за Русе, бюст паметник на Васил Левски в Несебър, паметник на загиналите във войните жители на Исперих, монумент „Свети Георги“ в Добрич.

Добрев е автор на уникални скулптори и бронз и порцелан, както и малки пластики, които галят сетивата на ценителите на красотата и изяществото.

Младият художник Рафаил Георгиев – Рафо е тръгнал уверено по стъпките на баща си. 29-годишният автор е представял нестандартните си произведения в артпленери по целия свят.

Само през настоящата година той е участвал в Международни скулптурни форуми във Франция, Южна Корея и Израел. Сред уникалните произведения на младия скулптор се отличават монументите „Храм на елементите“, „В утробата на майките“, „Четири генетични порти“ и „Органични многостени“. Негови творби са били в частни колекции в България, Италия и Германия.  

                                                                        Антония КИРИЛОВА